- Schep de bloem door de ui en laat de bloem even kleuren.
- Schenk 8dl warm water in de pan. voeg de zuurkool toe en laat de inhoud van de pan langzaam aan de kook komen.
- Rasp de rauwe of de gare aardappels in de pan en voeg de bouillontabletten toe. sluit de pan als de inhoud kookt en temper de wamtebron.
- Schil de appels en boor het klokhuis eruit. rasp ze in de soeppan.
- Controleer of de stukjes aardappel gaar zijn. verdun de soep eventueel en roer er de blokjes schimmelkaas door.
- Proef de soep en voeg naar smaak nog peper en worcestersaus toe.
- Laat de soep niet meer koken, maar serveer hem direct en zo heet mogelijk. TIP: - Andere dan de genoemde kas smaakt in deze soep ook uitstekend, maar houd er wel steeds rekening mee dat de kaas in de soep zouter maakt . Wees dus voorzichtig met zout of bouillontabletten en breng de soep pas op smaak als de kaas toegevoegd is. In plaats van aardappel als bindmiddel kan ook havermout (40gr) worden gebruikt."}}