Voorbereiding Snij de wortel en het preiwit in zeer fijne staafjes. Snij de rode ui in fijne ringen. Snij de harde steel van de broccolistronk in kleine blokjes, en de bloem in roosjes. Snipper de sjalot fijn. Snij het bieslook in sprietjes van 4 cm.Voorbereiding (25 min.) Breng 2,5 dl water aan de kook. Doe er de sjalot, de broccoli, tijm en basilicum in en laat afgedekt gaar koken, gedurende 12 min. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht. Voeg de Noilly Prat toe aan de broccoli, samen met het verkruimelde bouillonblokje en de room. Mix alles heel fijn. Voeg indien nodig wat kookvocht toe tot u een smeuige saus bekomt. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. doorkoken. Verhit intussen 1 dl olijfolie in een wok of een diepe pan. Doe er de wortelstaafjes en laat al roerend 2 min. frituren tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat in dezelfde olie ook de preistaafjes en de uiringen 2 min. frituren. Laat goed uitlekken. Meng de gefrituurde groenten met het bieslook en kruid met peper en zout. Verhit 2 eetl. boter en bak de diepgevroren zeebaars met de velkant naar onder gedurende 1 min. Draai om en bak nog 2 min. Kooktip Bak de zeebaars met het vel: dat geeft een fijne smaak. U kan het gemakkelijk verwijderen, maar gerust ook mee opeten. Afwerking Lepel op elk bord wat saus. Schik er de zeebaarsfilet op, bedek met een laagje gefrituurde groentjes en serveer met stokbrood of een gekleurd aardappeltorentje ('flower potatoes', diepvries, Cribbits).
Zeebaars met gefrituurde groentereepjes en broccol is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenshaasje met in schil gestoomde aardappelen en broccol