Kip met salie en citroen in krokant jasje

4
40 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen wassen en schil op fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Kipfilets in de breedte halveren. In elk stuk kip met scherp mes een diepe inkeping maken. Kip omscheppen met citroenrasp en citroensap. Bestrooien met zout en peper. Korstjes van kaas snijden. Kaas in 8 stukjes snijden die in kipfilets passen. Kip vullen met stukje kaas en salieblad. Opening dichtsteken met cocktailprikkers.
  • 2 In diep bord ei loskloppen. Bloem op bord strooien, paneermeel op ander bord. Kipfilets eerst door bloem, dan door ei en vervolgens door paneermeel wentelen. Paneermeel goed aandrukken. In grote koekenpan olie verhitten. Kip in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken; halverwege keren. Rest van citroen in plakjes snijden en bij kip serveren. Lekker met verse pasta en bijvoorbeeld broccoli.

Kip met salie en citroen in krokant jasje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept