1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip bruin bakken. Kip in schaal leggen. In achtergebleven braadvet sjalotten 3 minuten bakken, knoflook toevoegen en 2 minuten meebakken. Bestrooien met dragon. Sjalotten en knoflook rond kip scheppen. Azijn en wijn in hete braadpan schenken. Aanbaksels losroeren en braadvocht rond kip schenken. In midden van oven kip in ca. 1 uur gaar braden, regelmatig bedruipen met braadvocht. Kip op serveerschaal leggen, sjalotten en knoflook eromheen scheppen. Warmhouden onder aluminiumfolie. Fond door braadvocht roeren. Overdoen in steelpan. Crème fraîche toevoegen en al roerend verwarmen tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper. Saus apart erbij geven. Serveren met rijst en in sinaasappelsap gekookte worteltjes.
Geroosterde maïskip met sjalotten is een recept van Albert Heijn