1 Kneed in een kom de bloem met kwark, boter en 1 theelepel zout met een koele hand tot een soepel deeg.
2 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Vouw het deeg in drieën en rol het opnieuw uit. Herhaal dit nog 2 keer. Vouw het deeg weer op en laat het, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast 1 uur rusten.
3 Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus de korianderzaadje, komijnzaadjes en sesamzaad in een vijzel en meng er zout en peper naar smaak door.
4 Rol het deeg opnieuw uit tot een dunne lap van 30 x 20 cm. Snijd de lap in repen van 1 cm breed en 20 cm lang. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi het specerijenmengsel erover.
5 Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de stengels in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
6 Dit kwarkdeeg is net zo bros als bladerdeeg, maar bevat veel minder vet. Ook ideaal voor zoete en hartige taarten.
Zoute kwarkstengels is een recept van Albert Heijn