- Zeef de bloem met de piment, de nootmuskaat en de kaneel in een kom. Meng de kruiden goed door de bloem. Schep 70 gram van het bloemmengsel door de vruchten en noten en meng alles goed. Doe de karnemelk in een maatbeker en strooi het zuiveringszout erover. Niet mengen.
- Meng de boter en de suiker in de mengbeker van de mixer. Doe er een van de eieren door. Voeg daarna het tweede ei toe en meng verder. Doe kleine beetjes van het bloemmengsel en de karnemelk bij het suikerbotermengsel. Na elke toevoeging moet goed gemixed worden.
- Het resultaat is een vloeibaar beslag. Voeg het vruchten-notenmengsel aan het beslag toe en meng alles door elkaar. - Smeer een grote cakevorm of 2 tot 3 kleinere vormpjes goed in met boter.
- Bedek de cakevorm met vetvrij papier en smeer deze ook goed in met boter.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe het beslag in de vorm of vormpjes en bak de cake(s) in ongeveer een uur gaar.
- Controleer of de cake gaar is met een mes of breinaald. Keer de cake(s) om op een rek en haal het papier voorzichtig weg.
- Laat de cake(s) een paar dagen in de koelkast rusten voor u ze serveert. De smaak werkt dan helemaal door.
- Deze vruchtencake is ook heel gemakkelijk in de diepvries te bewaren maar dan wel in aluminiumfolie; dit geldt ook als u hem in de koelkast bewaart."}}