Vlaamse Stoof met bruin bier en grove mosterd

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Besmeer de boterhammen royaal met de mosterd. Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak het stoofvlees rondom bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Schenk het bier en zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Bedek het vlees met de boterhammen met mosterd en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten). Voeg peper en zout naar smaak toe. Je kunt ook lamslapjes, varkenslapjes of kalfslapjes gebruiken. Lekker met frieten en gestoofde witloof.

Vlaamse Stoof met bruin bier en grove mosterd is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept