Dit zonnig gekleurde voorgerecht ziet er uit als een soepje. Het is zeker een aanrader dankzij de waaier aan groenten, vis en kruiden die u erin ontdekt. - Doe de diepgevroren scampis in een kom heet water gedurende 1 à 2 min. Zo kunt u ze gemakkelijk pellen. - Ontpit de paprika en snij hem in kleine stukjes. - Pel de tomaten (10 tellen in kokend water houden), ontpit ze en snij ze in blokjes. - Laat de broccoliroosjes lichtjes ontdooien en snij ze in stukjes. (20 min.) Verwarm de olijfolie in een grote braadpan met hoge rand en kleur er de scampis goudbruin in, samen met de fijngesnipperde sjalot en teentjes knoflook, gedurende 1 à 2 min aan elke kant. Kruid met reepjes basilicum, peper en zout. Breng 1/2 L water met een blokje visbouillon en 1 eetl. kruidentuiltje aan de kook. Voeg de paprika, de broccoli en de diepgevroren tong-zalmrolletjes toe. Laat afgedekt op een zacht vuurtje ongeveer 15 min. gaar worden. Haal de tong-zalmrolletjes eruit en hou ze warm. Giet de soep in de pan met scampis. Doe er de room, de saffraan, het citroensap, de witte vermout en de tomatenstukjes bij. Laat even goed doorkoken. Breng op smaak met cayennepeper en eventueel nog wat peper en zout. Schep de soep in diepe borden en schik 2 tong-zalmrolletjes in het midden. Geef er stokbrood bij en zet voor de liefhebbers ook wat gemalen Parmezaanse kaas op tafel.
Vissersbord met tong-zalmrolletjes en scampi’ is een recept van Jerryke's Cuisine