- Verhit in een hoge pan met dikke bodem de olijfolie en bak hierin de anjovisfilets met de knoflook.
- Voeg de tomaten toe en een 1/2 liter water.
- Voeg de vis toe in volgorde van de benodigde kooktijd.
- Doe de wijn erbij en eventueel nog wat water zodat de vis geheel bedekt is.
- Laat de vissoep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Leg het geroosterde brood in een diep bord, giet hierover de vissoep en garneer met peterselie. **Tip 1:** - U kunt i.p.v. vongole uit een potje ook verse kopen in schelp, deze moeten net als mossels nog leven en in deze staat apart van de soep koken en later toevoegen (evt. met schelp). **Tip 2:** - Schenk hier een kruidige, droge witte wijn bij. **Tip 3:** - Deze soep is een echte maaltijdsoep waar u verder niets bij hoeft te eten. Wat er natuurlijk wel lekker bij combineert is crostini met olijvenpasta of rode pesto."}}