Vissoepje met rouille

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Doe de fijngesnipperde groenten samen met de visfilets en een noot boter in een pot, voeg 2 el bloem, een lepel bouillon, tijm, laurierblad en de tomatenpuree toe, stoof gedurende een kwartier op een zacht vuurtje.
- Voeg de rest van de bouillon, de wijn en een scheut olijfolie toe, laat een kwartier inkoken en mix de soep, breng op smaak met peper, zout en cognac.
- Lepel de soep in een bord of kommetje, versier met enkele grote garnalen, plukken bladpeterselie e voeg een lepel rouille toe. TIP: - Rouille vindt u in de supermarkt of viswinkel.
- Zelf maken gaat als volgt: plet 3 teentjes look en 1 rood pepertje fijn in een mortier. Roer er twee eierdooiers door en voeg voorzichtig, terwijl u het mengsel tot een soort mayonese klopt, 30 cl olijfolie tor, breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Vissoepje met rouille is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdvissoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoepje
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus (l'uzine) - Vissoepje
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vissoepje uit Dieppe
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eigen Vissoepje
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept