De wortelen met een dunschiller mooi rond schillen. De courgette in blokjes snijden. De asperges schoonmaken. Deze groenten beetgaar koken in 1 l lichtjes gezouten water, uithalen en warm houden. De ui, selder en prei fijnsnijden en aanstoven in boter. De mosselen toevoegen met ½ l water, de witte wijn, laurier en tijm. Spijzen met peper. De mosselen enkele keren opschudden, open laten koken, uithalen en warm houden. Het mosselsap zeven, de vismoten erin gaar pocheren, uithalen en warm houden. De room opkloppen met de eigelen (= liaison) en het mosselsap hiermee binden tot sausdikte zonder dat de vloeistof kookt om schiften te vermijden. De vismoten, mosselen en groentjes in een potje of diep bord schikken. De salieblaadjes erover strooien, het gebonden mosselsap erover napperen en eventueel garneren met kervelpluksel en aspergescheutjes.
Visstoofpotje met mosselen en salie is een recept van Jerryke's Cuisine