De visfilets spoelen onder stromend water en droogdeppen. De Noordzeetongfilets oprollen, velkant naar binnen en van kop naar staart en vastprikken met een cocktailprikkertje. De overige visfilets in blokjes snijden. De visblokjes, de reuzengarnalen en de tongrolletjes op een dienblad schikken. Het dienblad versieren met partjes limoen en citroen, maïskolfjes, partjes paprika, worteltjes en zeekraal. De visfumet aan de kook brengen. De cayennepeper, peterselie, laurier en tijm toevoegen, 5 minuten laten koken, zeven en in een fonduepan gieten. De brander zo regelen dat de visfumet niet doorkookt, maar net tegen de kook aan blijft pruttelen. De visblokjes naar smaak besprenkelen met limoen of citroen. De visblokjes op een fonduevorkje prikken en pocheren in de visfumet. De tongrolletjes en de groenten pocheren met behulp van een netje. Fonduen is één van de bekenste manieren van samen-koken-en-eten en ook kinderen weten dit bijzonder te waarderen. Tafelen wordt echt tafelen en de gastvrouw/heer kan zich volstrekt ontspannen. Fonduen in bouillon geeft meer smaak aan het voedsel en is ten opzichte van fonduen in olie een stuk calorie-armer, lichtverteerbaar en dus gezonder. Geef bij een visfondue in bouillon bij voorkeur droge, witte of een licht mousserende wijn.