Vislasagne

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Lasagnebladen gebruiken die voorgekookt zijn ( is het gemakkelijkst); anders de bladen iets voorkoken De zalm 5 minuten pocheren in water met een visbouillonblokje, laten uitlekken, besprenkelen met citroen, in een kom verdelen en mengen met 2 dl room, 2 soeplepels gehakte dille, 2 soeplepels mosterd en peper en zout naar smaak. De kabeljauw 5 minuten pocheren in water met een visbouillonblokje. De vis uithalen en laten uilekken en van het kookvocht een saus maken : boter smelten, bloem toevoegen, visbouillon toevoegen en laten inkoken, afwerken met een dl room en fijngesneden dille, eventueel wat peper en zout volgens smaak. Tomaten pellen, zaadjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. Een teentje look en 2 sjalotten fijnsnijden. De sjalotten en de knoflook even aanstoven in olijfolie, tomaten toevoegen + tijm + laurier en op een zacht vuurtje laten stoven tot een saus. Tijm en laurier verwijderen, mixen en mascarpone toevoegen. Groenten afzonderlijk beetgaar stoven met een weinig boter, een scheutje water en een groentenbouillonblokje : worteltjes in blokjes, selder in fijne stukjes, spinazie in losse blaadjes. Als de spinazie gaar is, hakken en mengen met de ricotta.( overtollige vocht afgieten) Eventueel het teveel aan vocht in de worteltjes en de selder ook afgieten. Mozzarella in schijfjes snijden De vuurvaste schotel beboteren en de lagen samenstellen : -onderaan een laag spinazie -daarop een laagje kabeljauw -een weinig vissaus -volledig bedekken met lasagnebladen -de tomatensaus -de garnalen -volledig bedekken met lasagnebladen -de witte selder en de worteltjes -een weinig vissaus -volledig bedekken met lasagnebladen -de zalm -volledig bedekken met lasagnebladen -bovenop de rest van de saus (tomaten of vissaus) bestrooien met gemalen kaas en de schijfjes mozzarella erop -30 à 40 min bakken op 180°C Versieren met takjes dille

Vislasagne is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met prei
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-vislasagne
30 min-
Bekijk recept
VISLASAGNE
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met prei
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-vislasagne
30 min-
Bekijk recept
VISLASAGNE
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept