Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor het pastadeeg: zeef de bloem en voeg zout toe. Maak een kuiltje en doe er de eieren in. Besprenkel de bloem met olijfolie. Klop de eieren met een vork los. Meng alles goed totdat het deeg glad is (niet te droog niet te vochtig). Wikkel het in plastic folie en laat een uur rusten. Rol het deeg uit met het pastamachine tot brede, lange plakken. Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken. Voor de tomatensaus: dompel de tomaten 15 seconden in kokende water, koel af in in koud water. Verwijder de pel, snij in vier en haal de pitten eruit.Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalotten en de look. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de tomaten, tijm en laurier aan toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Voeg de tomatenpulp en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en mix de s aus. Voor de groenten: - Snij de prei in twee en was hem grondig met koud water. Snij de prei fijn en kook eventjes af.
- Schil de wortelen en snij ze met de rasp in lange, brede plakjes.
- Verwijder het steeltje van de spinazie en was in koud water. Stoof de spinazie kort in boter en kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta. Voor de pesto: mix alle ingrediënten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa. Je kan ook kant-en-klare pesto gebruiken, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een pittigere smaak. Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en bedek die helemaal met pastadeeg. Ga vervolgens als volgt te werk: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, koolvis, pastadeeg, tomatensaus, plakjes wortel, op de wortel de gekookte prei, een laagje pastadeeg, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella. Bak de lasagne 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Versnijd de lasagne in porties en leg ! ze midden op het bord. Strooi er de garnalen op, zodat ze de warmte van de lasagne voelen en lepel de pesto errond.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vislasagne met prei
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-vislasagne
30 min-
Bekijk recept
VISLASAGNE
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept