Vispakjes met griet

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Stoom de wortelen beetgaar. Verfris onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snijd de stronkjes middendoor. Haal de bittere kern eruit en snijd in lange reepjes. Strijk 2 stukken aluminiumfolie - groot genoeg om rond de vis te vouwen - lichtjes in met olijfolie, verdeel er het witloof, de venkel en de wortelen over, leg er de vis op en bedek deze met enkel plakjes tomaat. Kruid met peper en zout. Vouw de pakjes dicht en giet vooraleer volledig te sluiten een scheutje Noilly Prat in elk pakje. Plaats de pakjes ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verlaag de temperatuur naar 180 °C op het moment dat de pakjes in de oven gaan. Dien op in de folie en geef er rijst bij.

Vispakjes met griet is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept

Provencaalse Vispakjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine tongrolletjes met geitenkaas
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokant buideltje van gebakken zeewolf, jong tuing
0 min
Bekijk recept