Pel de uien en snij 1 ui in 4 stukken en snipper de andere fijn. Maak de wortel en de knolselderij schoon, schil ze, was ze en halveer ze; Breng 1,5 l water, (2 tl zout), de azijn, de wortel, de knolselderij, de in vier gesneden ui, het laurierblaadjes en de peperkorrels in een brede pan aan de kook. Laat het geheel met het deksel op de pan ca 5 minuten koken; Laat de vis in het hete groentevocht ongeveer 15 minuten garen met het deksel op de pan (laat hem niet koken); Fruit de gesnipperde ui in de boter, stuif de bloem eroverheen en bak hem kort aan. Roer 300 ml water, 150 ml light-room en het bouillonblokje erdoorheen. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met mosterd en de toegelaten kruiden, het citroensap. Hou de saus warm; Maak de sla schoon en verdeel hem in stukjes. Klop de resterende 100 gr room met een snuifje zout kort door elkaar. Klop de rest van het citroensap erdoorheen. Was de peterselie en hak deze fijn. Haal de kabeljauw uit de pan. Dien het gerecht op met de mosterdsaus en garneer met de peterselie. Smaakt lekker met gekookte aardappelen. Smakelijk!