Voerense kipkap

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

het vlees onder water zetten in een kookpot en aan de kook brengen het water afgieten en vers water over het vlees gieten, zout en uien toevoegen en terug aan de kook brengen zachtjes laten koken tot de varkenspootjes gaar zijn laten afkoelen en minstens een halve dag laten trekken het vlees en de zwoerd van de botten halen en samen met de uien door de vleesmolen draaien het gemalen vlees in een kookpot doen gezeefde bouillon toevoegen tot een stevig mengsel bekomen wordt zout, peper en eventueel azijn toevoegen aan de kook brengen de gelatinepoeder toevoegen indien de kipkap later in plakjes moet gesneden worden van het vuur nemen en in potjes doen de potjes versieren met augurkjes en/of opgelegde uitjes.

Voerense kipkap is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kipkap Uit Brabant
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipkap van kip
0 min
Bekijk recept
Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
0 min
Bekijk recept