Laat de bonen een nacht weken in water. Giet ze af, overgiet ze met vers water. Breng aan de kook, schuim af en laat op een zacht vuur in 35 tot 40 minuten gaarkoken. Kook de kwarteleitjes hard in 4 tot 5 minuten. Laat ze afkoelen. Pel ze. Kruid het gehakt met nootmuskaat, peper en zout. Rol er 8 balletjes van, met in het midden een kwarteleitje. Druk het gehakt goed aan. Rol de balletjes door paneermeel. Giet de gare bonen af. Stoof de gesnipperde sjalot aan in wat boter of olie. Schenk er de tomatenpuree bij. Kruid en laat op een zacht vuur tot tegen de kook aan komen. Voeg er de bonen aan toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen. Bak de vogelnestjes 3 tot 4 minuten in hete frituurolie (150°C). Gebruik geen frituurmandje, maar schep de balletjes met een schuimspaan in en uit de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de bonen in tomatensaus en gekookte of gestoomde aardappelen.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)