Volkoren hazelnootcake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven v oor op 175°C. Maal de hazelnoten fijn of sla deze in een theedoek stuk. Was de rozijnen even af en laat deze uitlekken, dit is niet nodig bij de cranberries. Voeg in een kom de boter en rietsuiker samen en meng dit tot een egale massa met de eiren, ei voor ei. Zeef boven een kom het bakpoeder en het meel en meng dit samen met de hazelnoten en het boter/suiker mengsel. Doe hier dan een beetje citroenaroma, de oranje snippers en de rozijnen en of cranberries doorheen tot het deeg mooi glad is. Giet het mengsel in een ingevette cakvorm en plaats het in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cak in ca. 75 minuten gaar en laat deze daarna even bijkomen.

Volkoren hazelnootcake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-hazelnootcake
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidige Appel-hazelnootcake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootcake
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept