- Snij de schoongemaakte snijbonen en de geschrapte worteltjes schuin in stukken van ca. 4 cm.
- Kook de asperges, de snijbonen en de worteltjes afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
- Laat ze uitlekken.
- Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze schuin doormidden.
- Verhit de boter in een grote steelpan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
- Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot het een gladde saus is.
- Laat af en toe roerend op laag vuur ca 10 minuten zachtjes pruttelen om de bloemsmaak kwijt te raken.
- Roer de creme fraiche en de eierdooiers door elkaar, draai het vuur laag en roer het roommengsel door de saus.
- Breng op smaak met wat peper, zout, citroensap en desgewenst bouillonpoeder en roer er de dille of de bieslook door.
- Schep de groenten door de saus en laat op laag vuur kort doorwarmen, - Geef er aardappelpuree of gekookte krielen bij en zachtgekookte of gepocheerde eieren"}}