Voorjaarsragout met asperges

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van ca 4 cm.
- Snij de schoongemaakte snijbonen en de geschrapte worteltjes schuin in stukken van ca. 4 cm.
- Kook de asperges, de snijbonen en de worteltjes afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
- Laat ze uitlekken.
- Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze schuin doormidden.
- Verhit de boter in een grote steelpan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
- Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot het een gladde saus is.
- Laat af en toe roerend op laag vuur ca 10 minuten zachtjes pruttelen om de bloemsmaak kwijt te raken.
- Roer de creme fraiche en de eierdooiers door elkaar, draai het vuur laag en roer het roommengsel door de saus.
- Breng op smaak met wat peper, zout, citroensap en desgewenst bouillonpoeder en roer er de dille of de bieslook door.
- Schep de groenten door de saus en laat op laag vuur kort doorwarmen, - Geef er aardappelpuree of gekookte krielen bij en zachtgekookte of gepocheerde eieren

Voorjaarsragout met asperges is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept