- Soep zachtjes 15 minuten laten koken. Boven kommetje 1/2 bouillontablet verkruimelen. Uit pan 2 eetlepels kokend vocht met bouillontablet mengen. Gehakt met bouillon mengen en hiervan kleine soepballetjes draaien.
- In steelpan water aan de kook brengen en soepballetjes in 4 minuten gaar koken. Soepballetjes in vergiet met koud water afspoelen. Boven andere pan de soep door zeef drukken.
- Soep opnieuw aan de kook brengen. Gehaktballetjes erbij scheppen en soep nog circa 3 minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erboven fijn knippen. -**Variatietips** - Tomatensoep met tuinkruiden en kipfilet: Soep volgens basisrecept bereiden (gehaktballetjes weglaten). Soep met 1 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat, 1 bakje gerookte kipreepjes (? 125 g) en 1/2 zakje fijngehakte soepkruiden (? 15 g) mengen. Op smaak brengen met peper.
- Frisse tomatensoep met garnalen: Soep volgens basisrecept bereiden en laten afkoelen (gehaktballetjes weglaten). Door soep 1/2 bekertje cr?me fra?che mengen met staafmixer. Daarna toevoegen: 1 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat, 1/4 in kleine blokjes gesneden komkommer, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) en 10 takjes fijngeknipte bieslook. In elk bord 3 ijsblokjes leggen."}}