Tomatensoep met knoflook

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm voor 2,5 liter soep met geroosterde tomaten de oven op 200ºC. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle zijde op een bakplaat. Twee kilo past hier precies op. Haal de knoflooktenen los, maar pel ze niet. Verdeel ze tussen de tomaten. Hak de tuinkruiden fijn en verdeel die over de tomaten. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Bak de tomaten ongeveer een half uur in de oven. Wie erupties wil zien, gebruikt de heteluchtfunctie van de oven; beter is de gewone ovenfunctie, want dan gaan spetteren en knallen de tomaten veel minder. Druk de gare knoflook uit de velletjes en doe ze met de tomaten en het vrijgekomen sap in een pan. Kook het geheel onder af en toe roeren nog ongeveer 20 min zachtjes door. Doe het dan in een fijne roerzeef, zodat de velletjes en pitten achterblijven. Deze instantsoep kun je laten afkoelen en in porties invriezen. Vergeet na afloop de (nog warme) oven niet af te nemen met een vochtige doek. Als je de soep gaat serveren verwarm je 1,5 liter bouillon. Voeg de instansoep toe en breng de soep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Snij een paar takjes basilicum fijn. Schep de soep in borden en verdeel de basilicum erover. Eet de soep bij voorkeur op het moment dat er oud (wit)brood is en maak daarvan croutons. Snij daarvoor de korstjes van het brood en het brood zelf in blokjes. Verwarm wat goede olijfolie en boter in een koekenpan en bak de blokjes goudbruin. Roer er tijdens het bakken fijngehakte verse kruiden, specerijen en zout door. Schep een handvol broodblokjes in elk bord.

Tomatensoep met knoflook is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept