Breng 400 ml visfond aan de kook met 2 dl water, een soepkop soepgroenten, een takje tijm en een blaadje laurier. Laat 5 min. doorkoken. Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en breng weer tot tegen het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. staan. Zo worden de mantelschelpnoten gaar. Haal daarna de mantelschelpnoten uit de pan en hou ze warm. Zeef het kookvocht. Smelt 2 eetlepels boter in een kookpan en roer er 2 afgestreken eetlepels bloem door. Voeg de tomatenpuree toe en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht. Klop intussen de eidooier los in 1 dl room en 1 eetl. cognac. Doe er de gesnipperde basilicum bij. Giet er de soep bij en roer goed. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Afwerking Schep de soep in diepe borden en schik er 4 of 5 mantelschelpnoten middenin. Bestrooien met fijngesnipperde peterselie en serveren met stokbrood.
Tomatenroomsoep met mantelschelpnoten en basilicum is een recept van Jerryke's Cuisine