Tong-zalmrolletjes met botersaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper het sjalotje. Breng in een pan 1 dl visbouillon met 1 dl wijn, vermout, sjalotje, tijm, peterselie en peperkorrels aan de kook. Kook het vocht op hoog vuur tot een kwart in. Zeef het vocht boven een andere pan. Halveer de tongfilets in de lengte. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over. Snijd de zalm in 12 lange plakjes en leg ze op de tongfilets, ze op en steek ze vast met cocktailprikkers. Breng in een pan de rest van de visbouillon en wijn aan de kook. Leg de tongrolletjes er voorzichtig in en laat ze tegen de kook aan in ca. 8-10 minuten gaar worden. Het water mag net niet bewegen. Breng het gezeefde vocht met de slagroom aan de kook en kook het geheel in tot sausdikte. Voeg de margarine toe en meng alles op zacht vuur met de staafmixer tot een gebonden saus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Neem de tongrolletjes met een schuimspaan uit de pan en leg op vier warme borden elk drie rolletjes. Schenk wat saus rond de tongrolletjes en geef de rest van de saus er in een sauskom bij. Garneer met peterselie. Nog lekkerder In de magnetron komt de vissmaak van de tongrolletjes nog beter tot zijn recht. Zet de tongrolletjes in een cirkel langs de rand van een ronde magnetronschaal. Schenk 0,5 dl witte wijn op de bodem. Verwarm de tongrolletjes afgedekt ca. 6-8 minuten op driekwart van het vermogen. Laat de rolletjes afgedekt nog ca. 3 minuten nagaren. Serveertip Lekker met krielaardappeltjes met peterselie en peultjes.

Tong-zalmrolletjes met botersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietengnocchi met salie en sinaasappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen met limoen-beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met ham, ei en botersaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas
1u25 min
Bekijk recept
Tong met mosterd en wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tong met kruidkersmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoomde tong met wortel en bosui
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept