Tongfilets met sinaasappel bieslooksaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 200° C Schil de wortel, snijd in de lengte 8 dunne plakken af. Blancheer deze plakken ca. 1 minuut in kokend water met zout en suiker. Bestrooi de filets met zout en rol ze op. Omwikkel ze met de wortelrepen. Snijd eventueel de wortelrepen op goede lengte af. Hak de sjalotjes fijn. Leg de helft van de sjalotjes op de bodem van een vuurvast ingevet schaaltje, voeg de wijn toe en leg de visrolletjes hierop. Leg de rolletjes zo dat de naad van de wortel naar onderen licht anders gaan ze los, Bedek alles met aluminium folie en laat de het geheel in ongeveer 15 minuten gaar worden in een hete oven. Maak intussen de saus.
Voorbereiding
saus: Snijd van 1 sinaasappel het vruchtvlees in partjes tussen de vliezen uit. Pers de rest van de sinasappels uit. Laat de rest van de sjalotten samen met de wijnazijn, sinaasappelsap en bekertje slagroom wat inkoken. Roer er dan op een klein vuurtje klontje voor klontje de koude boter door. Hak de bieslook fijn en voeg dit dan aan de saus toe. Maak de saus eventueel af met wat zout peper. Verdeel de saus over vier verwarmde bordjes. Leg de visrolletjes in de saus en garneer ieder bordje met partjes sinasappel en sprietjes bieslook.
Voorbereiding
stijd : 40 minuten
Voorbereiding
: Oven (bakken) Aantal personen : 4

Tongfilets met sinaasappel bieslooksaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolischnitzel met gele rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartjes met frisse bieslooksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzel met bieslooksaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijsjes met koolraap in paprikasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept