Giet 3 eetl. Noilly Prat in een kookpan en doe er 100 g diepgevroren Noordzeegarnalen bij. Breng tot tegen het kookpunt. Mix zeer fijn. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Stoof er de fijngesneden sjalot in (niet laten kleuren). Leg ook de diepgevroren hondstongfilets in de pan en giet er 4 eetl. Noilly Prat over. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Giet er het citroensap bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje verwarmen tot net onder het kookpunt. Zet na 2 min. het vuur af en laat nog 5 à 8 min. staan. Herschik de filets tussenin, zo worden ze gelijkmatig gaar. Schep de vis voorzichtig uit de pan en hou hem warm in de voorverwarmde oven. Breng het kookvocht aan de kook, samen met de gemixte garnalen. Voeg 1 dl room toe en laat goed inkoken. Giet de saus door een zeef en druk er alle vocht goed uit. Doe er de overige diepgevroren garnalen en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Laat nog even verwarmen. Indien nodig kunt u een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem beetje bij beetje toevoegen om de saus te binden. Schik op elk bord 2 tongfilets en lepel er de saus over. Garneer met peultjes en een hertoginnenaardappeltje of 2 fleurons.
Tongfilets met tomaten en garnaaltjes is een recept van Jerryke's Cuisine