Vul de met peper en zout gekruide kapoen met een mengsel van foie gras en in blokjes gesneden brioche, het gehakte vruchtvlees van 2 clementines, peper en zout. Naai de opening dicht. Leg gedurende 2 u. 10 min. in een grote beboterde ovenschotel en zet in de oven op stand 6 (180° C) en overgiet regelmatig met de jus. Wikkel de kapoen in stevige aluminiumfolie en zet 15 min. opzij. Verwijder het bakvet, blus de pan met Grand-Marnier, honing en de resterende gepelde clementines. Laat op hoog vuur karameliseren terwijl je roert. Haal de clementines eruit en hou ze warm. Giet de fond en het mandarijnsap in de schotel. Laat indikken. Onder voortdurend kloppen verwerk je er de vlokjes boter in. Schik per bord een stuk kapoen met een beetje vulsel, een gekarameliseerde clementine en wat saus. Garneer met kerveltakjes.
Gevulde kapoen met citrusvruchten is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje