Gevulde kipfilets met championsaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de kipfilets met een vlijmscherp mes zo in dat ze gevuld kunnen worden. Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd het brood zonder de korst in piepkleine blokjes. Snipper de verse salie. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de spekblokjes uit tot ze knapperig zijn. Voeg de champignons, de ui, de knoflook en de salie toe en laat bakken tot het vrijgekomen vocht bijna is verdampt. Blus af met de bouillon, laat nog kort koken, breng op smaak met wat zout en peper en verdeel het mengsel in twee gelijke delen. Het ene deel wordt voor de saus gebruikt het andere voor de vulling. Meng de broodblokjes door het deel voor de vulling en zet in de koelkast. Bestrijk 6 velletjes aluminiumfolie met wat boter. Verdeel de champignonvulling over de kipfilets en rol ze strak in de folie. Leg ze tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220?C. laat de foliepakketjes op kamertemperatuur komen, leg ze naast elkaar in een passende ovenschaal en zet ze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna nog 10 minuten rusten voor ze worden uitgepakt. Maak intussen de saus. Verhit het gereserveerde champignonmengsel met de port of de wijn en de koksroom. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Verdeel de in schuine plakken gesneden kipfilets over de borden en schep er de saus over. Lekker met aardappelpuree en groenten naar keuze.
-
Voorbereiding
stijd - ca. 30 minuten (excl. oventijd) **Tip* - Rol de kipfilets strak in de gladfolie, leg ze in een kring op een schaal en zet ze 15 minuten op ca. 600 Watt in de magnetron. Laat ze nagaren.

Gevulde kipfilets met championsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept