Snij de tentakels van de inktvissen en hak die vervolgens in kleine stukjes. Hak ook de peterselie en de gepelde knoflookteentjes fijn. Vermeng tentakels, knoflook, peterselie en paneermeel met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout. Snij de inktvissen in de lengte open,. Verdeel de farce over de vissen. druk de farce goed aan. Duw de inktvishelften stevig tegen elkaar en maak de opening over heel de lengte zorgvuldig dicht met houten cocktailprikkers. Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg de gevulde inktvissen dicht tegen elkaar in de schotel. Kruid met peper en zout. voeg tijm en laurier toe. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. Plet de gepelde tomaten met een vork. Schep de tomaten en het sap uit het blik tomaten over de gevulde inktvissen. Besprenkel alles rijkelijk met 1 à 2 eetlepels olijfolie en met de witte wijn. Zet de schotel ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.