- Trek de kleine, harde bek van de tentakels en gooi deze weg. Doe de tentakels in een kom water met wat citroensap. Spoel alle schoongemaakte lichaamszakken af onder de koude kraan, laat ze uitlekken en maak ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180?C. Hak de tentakels in stukken en doe ze in een kom. Ontvel, ontzaad en hak de tomaten fijn. Pureer de teentjes knoflook. Schep de ansjovis, knoflook, tomaten, peterselie en het broodkruim door de tentakels. Mix het ei door dit mengsel en voeg naar smaak zout en peper toe. Vul de lichaamszakken met het mengsel. Maak de lichaamszakken vervolgens dicht met behulp van cocktailprikkers.
- Vet met olie een passende ovenschaal in. Leg de inktvissen naast elkaar in de schaal. Giet de overgebleven olie en de wijn over de inktvissen en zet het geheel 35 tot 45 minuten onafgedekt in de oven totdat de inktvissen gaar zijn. Garneer de inktvissen met wat peterselie en dien ze op."}}