Franse mosselen

2
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  • 2 Snipper de sjalotten. Snijd de courgette in plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de sjalotten en courgette 2-3 min. Leg de mosselen erop en bestrooi ze royaal met (versgemalen) peper.
  • 3 Schenk de wijn met de cognac in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Schep de mosselen met de groenten op borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Laat het mosselvocht op hoog vuur 3-4 min. inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en naar smaak een extra scheutje cognac erdoor. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper en schenk over de mosselen.

Franse mosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept