Kippenlevertjes met pruimen

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels in 20-25 min. gaarkoken. Rodekool met weinig water, 1/3 van sjalotten, kruidnagels en wat zout in 20 min. zachtjes gaarkoken. Kippenlevertjes schoonmaken en bestrooien met zout en peper. In koekenpan 25 g boter verhitten en levertjes op matig vuur rondom bruinbakken. Rest van sjalotten 1 min. meebakken. Pruimen en 150 ml water erdoor scheppen. Levertjes nog 8 min. zachtjes verwarmen en vocht iets laten inkoken. Aardappels afgieten en vocht opvangen. Aardappels fijnstampen en 25 g boter en wat kookvocht tot smeuïge puree roeren. Vocht van kool en eventueel van levertjes binden met allesbinder. Op smaak brengen met zout en peper. Puree en rodekool over vier borden verdelen, kippenlevertjes erop scheppen.

Kippenlevertjes met pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept