Gevulde champignons met Ardense ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Haal de steeltjes uit de champignons, was ze, droog ze en hak ze fijn, hak ook de ui en de look fijn.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Smelt de helft van de boter in een pan, stoof daarin de fijngehakte ui, look, de champignonsteeltjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn.
- Doe er het gehakt bij en laat al roerend stoven en kleuren.
- Kruid met peper en zout en een mespuntje nootmuskaat, voeg er het koffielepeltje tomatenpuree en de gehakte peterselie aan toe.
- Snijd 2 plakken ham in fijne reepjes, haal de pan van het vuur en meng de reepjes ham onder het vlees.
- Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde vuurvaste schotel, bestrooi met geraspte kaas en leg nu op elke champignon een plakje of een stukje ham, en leg op elke champignon nog een klontje boter.
- Laat de champignons in zowat 15 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven en leg ze dan op een serveerlepel.

Gevulde champignons met Ardense ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept