Kook de gierst gaar. Was de paprika's en snij ze in kleine stukjes. Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel. Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel. Hak het courgettevruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verwarm de olijfolie. Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe. Stoof de groenten gaar. Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes. Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe. Schep deze vulling in de courgette. Bestrooi met kaas. Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C). Tip 1: u kan ook rijst nemen in plaats van gierst. Tip 2: u kan ook de rollen omkeren: vul 4 kleine rode paprika's en gebruik voor de vulling 1 middelgrote courgette in plaats van de paprika's.