1 Knoflook pellen en fijnsnijden. Peterselieblaadjes van stelen plukken en fijnsnijden. In kom peterselie, knoflook, olie en citroensap mengen. Tonijnsteaks in diep bord leggen en bestrooien met zout en cayennepeper. Steaks royaal besprenkelen met oliemengsel en bord afdekken met plasticfolie. Steaks ca. 30 minuten in de koelkast laten intrekken. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen. Ui pellen en fijnsnijden. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in lengte in vieren delen, zaadjes verwijderen en tomaten in blokjes snijden. In pannetje 2 eetlepels olie verwarmen en ui op laag vuur zacht bakken. Tomatenblokjes toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. Grillpan verhitten, tonijnsteaks laten uitdruipen en steaks afhankelijk van dikte in 4 à 6 minuten op hoog vuur bruin en rosé grillen, halverwege keren. Achtergebleven marinade aan tomatensaus toevoegen en even meewarmen, niet meer laten koken. Tonijnsteaks over vier borden verdelen en saus erbij geven. Lekker met salade en gestoofde artisjokkenharten.
Geroosterde tonijn met peterselie en citroen is een recept van Albert Heijn