1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes. Kook de broccoli in een pan met ruim kokend water en zout in 4-5 min. gaar. Giet de broccoli af en stamp grof. Breng op smaak met peper en zout.
2 Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort mee. Schep de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en bestrooi met peper, zout en besprenkel met het citroensap.
3 Halveer de lasagnebladen in de breedte. Verdeel een kwart van de broccoli over de bodem van de ovenschaaltjes. Leg hierop een lasagneblad en verdeel de helft van de overgebleven broccoli, helft van het uimengsel en de helft van de zalmplakjes erover. Schep er een beetje bechamelsaus op. Herhaal dit tot de ingrediënten en lasagnebladen op zijn.
4 Strijk de rest van de bechamelsaus over de lasagnebladen uit en strooi de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 min, goudbruin en gaar.
Zalm-broccolilasagne is een recept van Albert Heijn