Hazenpeper op de wijze van grootvader

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de haas klein en bestrooi deze met zout en peper. Bak het spek uit in een pan en bak hierin de haas en de organen rondom bruin. Voeg de wijn, de gehakte uien en de boter toe en stoof dit ca. 2,5 uur,afhankelijk van de leeftijd van de haas. Het vlees moet gemakkelijk van het bot loslaten. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van het bot en snijd dit klein. Leg het vlees terug en stoof dit nog enkele minuten. Maak de hazenpeper op smaak af met zout en peper. Hazenpeper, appelmoes, rode kool en gekookte aardappelen. Tip: Vervang een gedeelte van de boter door olijfolie en gebruik de snelkookpan. Voeg 1 tl. kruidna-gelpoeder, 1/2 tl. nootmuskaat en 2 laurierblaadjes toe.

Hazenpeper op de wijze van grootvader is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Melkmoes
20-30 min -
Bekijk recept

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hazenpeper
120 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept