Heilbotfilets uit de oven

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schik de heilbotfilets in een ovenschotel, kruid met zout en peper. Besprenkel met de witte wijn en het sap van een halve citroen. Bedek met aluminiumfolie en laat vijftien minuten bakken in een voorverwarmde oven op 210 graden. Intussen laat u de gesnipperde sjalotten fruiten op een zeer zacht vuurtje in een grote pan met dertig gram boter. Schil,ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Als de vis gaar is, laat u hem uitlekken en even afkoelen. Doe de visjus in een pan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg er dan de room bij, de tomatenblokjes, een soeplepel boter gemengd met de bloem, de peterselie, zout en peper. Laat twee minuten sudderen en voeg de vis erbij. Laat nog enkele minuten pruttelen, breng op smaak en dien onmiddellijk op met gekookte aardappelen. U kunt eventueel bij de saus een geplet knoflookteentje doen.

Heilbotfilets uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Geroerbakte andijvie met gegrilde heilbot
30 min-
Bekijk recept
Sesampaksoi met heilbotfilet
30 min-
Bekijk recept
Heilbotfilet met posteleinsalade
15 min-
Bekijk recept
Heilbotfilets met citroengras
14 min Hoofdgerecht
Bekijk recept