Schik de heilbotfilets in een ovenschotel, kruid met zout en peper. Besprenkel met de witte wijn en het sap van een halve citroen. Bedek met aluminiumfolie en laat vijftien minuten bakken in een voorverwarmde oven op 210 graden. Intussen laat u de gesnipperde sjalotten fruiten op een zeer zacht vuurtje in een grote pan met dertig gram boter. Schil,ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes. Als de vis gaar is, laat u hem uitlekken en even afkoelen. Doe de visjus in een pan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg er dan de room bij, de tomatenblokjes, een soeplepel boter gemengd met de bloem, de peterselie, zout en peper. Laat twee minuten sudderen en voeg de vis erbij. Laat nog enkele minuten pruttelen, breng op smaak en dien onmiddellijk op met gekookte aardappelen. U kunt eventueel bij de saus een geplet knoflookteentje doen.