Voorbereiding (10 min.) Verwarm de zonnebloemolie in een kookpan en doe er de diepgevroren Chinagroenten in. Laat al roerend 2 minuten stoven. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 4 min. zachtjes pruttelen en breng op smaak met 1 eetlepel kerrie. Voeg de mihoen toe en laat nog 3 tot 4 min. heel zachtjes koken, tot de mihoen gaar is. Afwerking Indien gewenst, kunt u de soep verder op smaak brengen met sojasaus. Tip Dit recept kan als basis dienen voor een heerlijke maaltijdsoep. Vermeerder de hoeveelheden: 1,5 L kippenbouillon (3 blokjes opgelost in 1,5 L water), 450 g Chinamix, 80 g mihoen, 1,5 eetl. zonnebloemolie en 1,5 eetl. kerrie. Voeg samen met de mihoen 400 g gekookte kipfilet toe ( dikke sneden, zodat u ze in dobbelsteentjes kunt snijden). Dien op met stokbrood.
Heldere kerriesoep met Chinese groenten is een recept van Jerryke's Cuisine