Heldere ossenstaartsoep

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de ossenstaart met koud water en zout in een pan. Breng het aan de kook; doe een plaatje onder de pan en voeg laurierblad, de met kruidnagelen bestoken ui, peperkorrels, jeneverbessen en knolselderij toe. Dek de pan af en laat de bouillon minstens 3 uur trekken. Dan de bouillon door een doek zeven. De mooie stukjes vlees van het been afhalen, in kleine stukjes snijden en terugdoen in de bouillon. Af laten koelen en het vet van de bouillon afscheppen. Voor het opdienen de bouillon opnieuw verwarmen en er de madera indoen. Geef er knapperige soepstengels bij.

Heldere ossenstaartsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ossenstaartsoep met paddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde ossenstaartsoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept