Heldere paddenstoelensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Breng 1,5 liter water tegen de kook aan met de schenkel, de wortel, de in vieren gesneden ui, prei, thijm, laurier, wijn, peterseliestelen, en peperkorrels.
- Laat dit zachtjes 3 tot 6 uur trekken.
- Laat de boleten een half uur wellen in kokend heet water.
- Doe het weekvocht bij de bouillon.
- Verhit de boter in een koekepan, en bak de paddestoelen op hoog vuur tot ze vocht beginnen los te laten.
- Blus ze af met de madeira.
- Doe het vrijgekomen vocht bij de bouillon.
- Zeef de bouillon door een doek (Laat eventueel de bouillon volledig afkoelen om te ontvetten).
- Voeg de boleten en de gebakken paddestoelen aan de soep toe en laat nog 15 minuten meetrekken.

Heldere paddenstoelensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Capuccino van paddestoelen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelensoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenconsommé
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnsoep met groenten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept