Bewaar de hertebiefstukjes tot 10 minuten voor gebruik in de koelkast. Verwarm 1 eetl. boter in een pan en roerbak hierin de gehakte sjalotjes. Voeg de schoongeborstelde paddestoelen in plakjes toe. Roerbak dit kort en blus dan met de wijn en de fond. Schenk de room in de pan en laat 5 minuten inkoken. Verwarm 1 eetl. boter in de koekenpan en laat dit heet worden. Bak de biefstukjes kort rondom aan. Neem de biefstukjes uit de pan en verwarm het bakvet opnieuw. Voeg de overige boter toe en bak de biefstuk nu goudbruin en naar wens rood of rose. Bestrooi pas tijdens het bakken met zout en peper. De baktijd is mede afh. dikte van het vlees en ca. 3-4 minuten per kant. Lekker met de paddestoelenroomsaus, gekookte spruitjes en gebakken aardappelschijfjes.
Hertebiefstuk met paddestoelenroomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine