Hertenbiefstuk met gebakken witlof

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was het witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren. Verhit 2 eetlepels boter in een (hapjes)pan, leg het witlof erin, bestrooi het met poedersuiker en bak het op laag vuur in ± 5 minuten rondom bruin. Voeg 2 eetlepels water en een snufje zout toe en verwarm het witlof afgedekt nog ± 5 minuten. Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Bereid de aardappelpuree met de melk, boter, eigeel, peper, zout en nootmuskaat Roer de tijm door de puree en bewaar hem afgedekt tot het gebruik en houd hem warm. Verwarm 4 borden voor. Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is gebakken. Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in ± 4 minuten bruin; keer ze halverwege. Schep de puree in het midden van de borden, rangschik de witlofpartjes eromheen en leg de biefstukjes op de puree. Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.

Hertenbiefstuk met gebakken witlof is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept