Was het witlof, maak het schoon en snijd de struikjes in de lengte in vieren. Verhit 2 eetlepels boter in een (hapjes)pan, leg het witlof erin, bestrooi het met poedersuiker en bak het op laag vuur in ± 5 minuten rondom bruin. Voeg 2 eetlepels water en een snufje zout toe en verwarm het witlof afgedekt nog ± 5 minuten. Bak intussen het spek in een droge koekenpan uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Bereid de aardappelpuree met de melk, boter, eigeel, peper, zout en nootmuskaat Roer de tijm door de puree en bewaar hem afgedekt tot het gebruik en houd hem warm. Verwarm 4 borden voor. Verhit de rest van de boter in de koekenpan waarin het spek is gebakken. Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in ± 4 minuten bruin; keer ze halverwege. Schep de puree in het midden van de borden, rangschik de witlofpartjes eromheen en leg de biefstukjes op de puree. Leg het ontbijtspek op de biefstukjes.
Hertenbiefstuk met gebakken witlof is een recept van Jerryke's Cuisine