Scaloppine (schnitzeltjes)

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schnitzeltjes bestrooien met zout en peper. Door bloem halen en overtollige bloem van vlees kloppen. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In grote koekenpan helft van boter verhitten en vlees kort aan beide kanten bruinbakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. In achtergebleven boter sjalot ca. 1 minuut op middelhoog vuur aanfruiten. Vervolgens wijn en Marsala toevoegen en op hoog vuur tot 1/3 deel laten inkoken. Fond toevoegen en geheel op hoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen rest van boter in blokjes snijden. Op laag vuur al roerend boterblokjes één voor één in saus oplossen, zodat saus licht gaat binden. Eventueel meer Marsala en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens schnitzeltjes in saus leggen en enkele minuten tegen de kook aan laten sudderen. Vlees vlak voor serveren bestrooien met fijngesneden verse salie. Lekker met spinazie met pijnboompitten en pasta.

Scaloppine (schnitzeltjes) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensschnitzel met brie en olijven
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Clubgehakt met tomaten, balsamico en basilicum
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzeltjes met salie in romige tomatensaus met
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scaloppine alla Conca d’oro met spaghetti aglio olio e peperoncino & Caponata
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scaloppine Di Maiale Alla Romana
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Scaloppine Siciliane
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept