Hollandse Zeetong

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Maak de hollandaise saus en houd deze warm. Was wat peterselie en hak ze fijn. Zorg dat het donkere vel van de tongen is gehaald. Maak met een scherp mes enkele schuine sneden in het vlees. Geef er zout en peper over en wat tijmpoeder, laurierpoeder en verpulverde dragon.
- Pers een citroen uit en sprenkel wat citroensap over de tongen. Smelt 50 gram boter en bestrijk daar ruim de tongen mee.
- Steek de grill aan en grilleer de tongen gedurende enkele minuten aan beide kanten. Snij de tweede citroen in schijfjes.
- Als de tongen mooi bruin zijn, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, geef er gehakte peterselie over, garneer met de schijfjes citroen en geef over elke tong een lepel hollandaise saus. Serveer de rest van de saus er in een sausci?re bij.

Hollandse Zeetong is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept