- mag enkele uren vooraf; + 30 a 35 min. in de oven, op het moment zelf) -Laat de garnalen volledig ontdooien en dep goed droog. -Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Rol het bladerdeeg in de lengte uit. Snij uit elk vel 4 stukken van ± 10 cm op 6 cm. Leg 4 stukken op een ovenplaat. -Snij het preiwit in fijne ringen. -Snij de champignons in kleine schijfjes. Versnipper de sjalot. -Klop de eierdooiers en de room los. -Klop het ei los. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot en de prei toe. Laat even stoven. Doe er de champignons bij en kruid met peper en zout. Laat 10 min. op een zacht vuur bakken en roer geregeld om. Zorg dat alle vocht verdampt. Verdeel de groenten over het midden van de 4 stukken bladerdeeg (blijf + 1 cm van de boord). Bestrijk de randen met het los-geklopte ei en dek af met een stukje bladerdeeg. Druk de randen aan met een vork. Dek af met plastic folie en zet minstens 1 u op een koele plaats. Strijk de bovenkant van de blader-deegpakjes in met de rest van het losgeklopte ei en zet terug op een koele plaats. Bereid de saus. Doe 2 dl visfond en de sherry in een steelpan en laat tot de helft inkoken. Kruid met dragon, peper en zout. Zet opzij. Op het moment zelf Schik de diepgevroren tongrolletjes in een ingevette, vuurvaste schotel, kruid met peper en zout en overgiet met de rest van de visfond. Dek de schotel af. Schuif de schotel 30 a 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Zet er na 10 min. de schotel met bladerdeeghapjes bij. Breng ondertussen de saus aan de kook. Haal van het vuur en meng met het mengsel van room en eidooiers. Laat op een matig vuur opwarmen en binden zonder te koken. Schik een bladerdeegpakketje en twee tongrolletjes op een bord. Verdeel de saus er rond en versier met de garnalen."}}