Hongaars stoofpotje met kalfsvlees

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Droog het vlees met keukenpapier en snijd het in blokjes van ongeveer een centimeter. Verhit olie in een stoof- of braadpanen fruit de uien al roerend goudgeel. Doe de knoflook erbij en neem na 1 minuut de pan van het vuur. Strooi na drie minuten beide paprikapoeders over de uien en schep alles om. Doe het vlees er bij en laat alles, onder regelmatig omscheppen, 3 minuten zachtjes bakken. Voeg zoveel water (ca. 2 dl) toe tot alles net niet helemaal onder staat. Laat alles een uur zachtjes stoven met het deksel op de pan. Roer af en toe even krachtig door. Voeg daarna tomaten en paprika's toe en laat nog eens een half uur stoven. Voeg daarna eventueel zout en peper toe en roer de yoghurt door het gerecht. Temper het vuur en laat het gerecht niet meer aan de kook komen. dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi er peterselie over. Geef er rijst bij of gekookte aardappelen of aardappelpuree, of een kleine pastasoort als farfalle. Tip: neem lamslappen in plaats van kalfslappen. Pas op met het toevoegen van paprikapoeder. Wanneer ze door de hete olie, vet of boter wordt geroerd dan is de kans op aanbranden groot en daardoor krijgt het poeder een bittere smaak. Om dit te voorkomen is het verstandig de pan met de in hete olie gefruite uien en knoflook enige tijd tevoren van het vuur te nemen.

Hongaars stoofpotje met kalfsvlees is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Saffraanrijst met kalfsvlees
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse doperwten met sjalot en mosterd
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zuurkool op z'n Hongaars
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Eieren Op Zijn Hongaars
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Filet Op Z'n Hongaars
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaars Paprika-aardappelgerecht
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept