Hongaarse stoofschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

We snijden het varkensvlees in dobbelsteentjes en de speklappen in reepjes. De twee uien grof snipperen en de paprika's ontdaan van zaden en zaadlijsten in blokjes snijden. De olijfolie in een braadpan verhitten en hierin het vlees al omscheppend licht kleuren. Hierbij de ui en paprika doen en zolang doorbakken tot de uien glazig worden. Nu zout, paprikapoeder erbij doen en goed doorscheppen. Los de tomatenpuree op in de warm gemaakte bouillon en giet dit dan over het vlees. Leg nu het bouqet op het vlees en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur ongeveer één uur zachtjes sudderen. Regelmatig even door de massa roeren. Controleer of er niet teveel vocht verdampt tijdens het stoven anders een beetje warm water of bouillon erbij doen.Voor het opdienen de kruidnagels en het laurierblad verwijderen. Eventueel het gerecht iets binden als het te dun is dit kan eenvoudig met allesbinder. Lekker met: rijst of aardappelpuree Tip: prik het laurierblad met de kruidnagels vast op een stuk ui zodat dit gemakkelijk te verwijderen is.

Hongaarse stoofschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept