Water (1 1/2 l) met bouillon en laurierblad in pan gieten en op grote pit aan de kook brengen. Intussen vis onder koude kraan afspoelen en met keukenpapier afdeppen. Kop en vinnen verwijderen en zorgvuldig ontgraten. Ui schillen en in vieren delen. Visafval, stukken ui en het paprikapoeder in de kokende bouillon doen. Op klein pitje zetten en in gesloten pan 15 minuten laten sudderen. De gefileerde vis snijdt u in stukjes van 3 cm. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika's, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Tomaten ontvellen, het zaad en het vocht verwijderen en in schijfjes of reepjes snijden. De visbrokjes, de reepjes paprika en de stukjes tomaat doet u in een tweede pan en daarin giet u dan de kokende visbouillon, maar dan wel via een fijne zeef. Even aan de kook brengen, op kleine pit zetten en in gesloten pan 10-15 minuten gaar laten sudderen. Zo weinig mogelijk roe- ren, want anders vallen de stukjes vis wellicht uit elkaar. De vissoep zeer pikant, vooral met paprikapoeder, op smaak brengen. Per portie; 25 g e, 7 g v, 6 g kh, 197 kcal, 820 kJ Met geroosterd wittebrood of vers tarwebrood en even- tueel een schaaltje zure room serveren. Weetje: De Hongaren gebruiken in de regel karper voor deze vissoep. In ons land is karper meestal alleen van november tot maart verkrijgbaar.