Hongaarse vissoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Water (1 1/2 l) met bouillon en laurierblad in pan gieten en op grote pit aan de kook brengen. Intussen vis onder koude kraan afspoelen en met keukenpapier afdeppen. Kop en vinnen verwijderen en zorgvuldig ontgraten. Ui schillen en in vieren delen. Visafval, stukken ui en het paprikapoeder in de kokende bouillon doen. Op klein pitje zetten en in gesloten pan 15 minuten laten sudderen. De gefileerde vis snijdt u in stukjes van 3 cm. Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika's, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Tomaten ontvellen, het zaad en het vocht verwijderen en in schijfjes of reepjes snijden. De visbrokjes, de reepjes paprika en de stukjes tomaat doet u in een tweede pan en daarin giet u dan de kokende visbouillon, maar dan wel via een fijne zeef. Even aan de kook brengen, op kleine pit zetten en in gesloten pan 10-15 minuten gaar laten sudderen. Zo weinig mogelijk roe- ren, want anders vallen de stukjes vis wellicht uit elkaar. De vissoep zeer pikant, vooral met paprikapoeder, op smaak brengen. Per portie; 25 g e, 7 g v, 6 g kh, 197 kcal, 820 kJ Met geroosterd wittebrood of vers tarwebrood en even- tueel een schaaltje zure room serveren. Weetje: De Hongaren gebruiken in de regel karper voor deze vissoep. In ons land is karper meestal alleen van november tot maart verkrijgbaar.

Hongaarse vissoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept