Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- de boontjes en de sluimerwten koken tot ze nog knapperig zijn, spoelen met koud water voor de kleur.
- 2 sjalot en 1 teentje look stoven in een beetje olijfolie samen met tijm en laurier, peper en zout - niet bruin laten worden, op een klein vuurtje konfijten.
- boschampignons nazien en eventueel afborstelen.
- het vlees aanbraden tot je een mooi aanbaksel hebt - het vlees in alluminiumfolie wikkelen en in een schaal bewaren - deglaceer de pan met de azijn, 2 teentjes look, 1 gesnipperde sjalot, de tomaat in blokjes, een beetje dragon, de porto bijvoegen en even laten inkoken, dan de wildfond en ook een beetje laten inkoken - giet de saus door een zeef. dit kan je allemaal 's morgens doen. 's avonds: - het vlees nog +/- 20 ' in de oven plaatsen (even nazien wat je wenst, rood of doorbakken) - de champignons aanbakken met peper en zout, de gekonfijte sjalotten en de groenten bijvoegen en mee opwarmen - de saus opwarmen - de appel 1 min. in de micro + veenbessen opwarmen - serveren met dennenappeltjes (kroketten) dit is een recept van Chris M.

Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept
Kaviaar van bospaddenstoelen
10 min Snack
Bekijk recept
Forel met boschampignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenkalf met gerookte biet
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap van hertenkalf met vijgensaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos van hertenkalf met boschampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenkalf met cantharellen en rösti
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept